top of page

Γλυκοπατάτες με τυρί, καλαμπόκι και φρέσκο κρεμμυδάκι

Updated: Nov 18, 2020

Άλλη μια καταπληκτική συνταγή με το πολύ αγαπημένο μας τυρί @eatlean_cy .

Η γλυκοπατάτα αποτελεί ένα εξαιρετικά γευστικό και θρεπτικό λαχανικό. Ίσως μια από τις καλύτερες πηγές βιταμίνης Α, ένα σπουδαίο αντιοξειδωτικό που σχετίζεται με την πρόληψη του καρκίνου, την αντιγήρανση και τη διατήρηση της καλής όρασης.

Ο συνδυασμός του τυριού Eatlean με τη γλυκοπατάτα, το καλαμπόκι και το φρέσκο κρεμμυδάκι είναι μια απόλαυση! Γιατί ποιος δεν τρελαίνεται για ένα τυρί υψηλό σε πρωτεΐνες, χαμηλά λιπαρά και υπέροχη γεύση; Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή σήμερα. Εμείς θα την πάρουμε στο σχολείο και στη δουλειά για πρωινό. Εσείς;


Υλικά:

• 4 πατάτες μεγάλες

• 500γρ. τυρί τριμμένο Eatlean

• 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

• 1 φλ καλαμπόκι

• 1 Κ μέλι θυμαρίσιο

• 3 κ μουστάρδα

• Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Πλένετε τις πατάτες πολύ καλά, τις τυλίγετε μία μία σε αλουμινόχαρτο, τις τοποθετείτε σε ένα ταψάκι και τις ψήνετε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν καλά.

2. Τις βγάζετε από τον φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν. Τις κόβετε κατά μήκος στη μέση και αδειάζετε πολύ προσεκτικά ένα μέρος από την ψίχα τους.

3. Βάζετε την ψίχα που αφαιρέσατε σε ένα μπολ και προσθέτετε την μουστάρδα και το μέλι και αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε το μισό από το τριμμένο τυρί, τα μικροκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και το καλαμπόκι. Ανακατεύετε και έπειτα γεμίζετε τις πατάτες με το μίγμα. Από πάνω πασπαλίζετε με το τυρί που κρατήσατε.

4. Τις ξαναβάζετε στο φούρνο και τις ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.

Διατροφική ανάλυση

Μια μεσαία γλυκοπατάτα 130 γρ:

Θερμίδες 290

Λιπαρά 4,9 γρ

Υδατάνθρακες 14 γρ

Πρωτεΐνη 46,3γρ

Βιτ Α 120 %

Βιτ C 30 %

bottom of page