top of page

Vegan bowls: Πώς θα φτιάξεις λαχταριστές πολυσαλάτες υψηλής πρωτεΐνης

Οι νηστίσιμες πολυσαλάτες υψηλής πρωτεΐνης αποτελούν μία πολύ καλή εναλλακτική επιλογή για όσους θέλουν να απολαμβάνουν ποικιλία στη διατροφή τους αλλά και για όσους θέλουν να αυξήσουν την πρωτεΐνη στα γεύματα τους χωρίς την προσθήκη κρεατικών ή γαλακτοκομικών.

Φυτικές τροφές υψηλής πρωτεΐνης αποτελούν οι ξηροί καρποί, τα όσπρια, η σόγια, η κινόα, το ρύζι, το σουσάμι, το ταχίνι, το φαγόπυρο, το κεχρί και ο αμάρανθος. Συνδυασμοί των παραπάνω μπορούν να μας δώσουν ένα γευστικό, νηστίσιμο αλλά και θρεπτικό γεύμα.

Αν θέλετε λοιπόν και εσείς να ξεφύγετε από τα κλασσικά νηστίσιμα γεύματα, δεν έχετε παρά να πειραματιστείτε. Στο μπλόγκ μας θα βρείτε πολλές επιλογές!

Σαλάτα με φασόλια ή ρεβίθια

Στη σαλάτα με τα φασόλια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα φασόλια που προτιμάμε : κόκκινα, μαυρομάτικα, ή πιάζ. Στη συνέχεια προσθέτουμε ψιλοκομμένα λαχανικά, σαν να επρόκειτο να φτιάξουμε μία σαλάτα ταμπουλέ. Στο τέλος περιχύνουμε με το αγαπημένο μας ντρέσινγκ.


Ενδεικτικοί συνδυασμοί υλικών για σαλάτα με φασόλια ή ρεβίθια:

● Κόκκινα φασόλια, πλιγούρι ή κινόα, πολύχρωμες πιπεριές, κρεμμύδι, σταφίδα και καρύδι.

● Φασόλια πιάζ, κρεμμύδι, αβοκάντο, ντομάτα.

● Ρεβίθια βρασμένα, μανιτάρια σοτέ, baby σπανάκι, λιαστή ντομάτα, καρύδι.

● Ρεβίθια βρασμένα, ψητή γλυκοπατάτα, κρεμμύδι, πολύχρωμες πιπεριές, μαϊντανό.


Η σαλάτα με μύρτιλα (blueberries) είναι μία πρόταση για τους λάτρεις της σαλάτας με φρούτα. Δημιουργήστε γρήγορα αυτή τη πρωτότυπη και γευστική σαλάτα αναμιγνύοντας σπανάκι, ρόκα, μύρτιλα κατεψυγμένα, αβοκάντο, καρύδι και βρασμένη κινόα. Εμπλουτίστε ακόμα περισσότερο τη γεύση της με ένα ωραίο ντρέσινγκ από λάδι, μπαλσάμικο, μουστάρδα και χυμό πορτοκαλιού η λεμονιού.


Σαλάτα με μανιτάρια

Καθαρίζουμε και σοτάρουμε ή ψήνουμε τα μανιτάρια με ελάχιστο ελαιόλαδο και τα μυρωδικά που μας αρέσουν. Στη συνέχεια ξεπλένουμε και βράζουμε το πλιγούρι ή την κινόα για πέντε λεπτά. Τέλος αναμιγνύουμε τα λαχανικά και προσθέτουμε το ντρέσινγκ.

Ενδεικτικοί συνδυασμοί υλικών για σαλάτα με φασόλια:

● Μανιτάρια, κουνουπίδι ψητό, κινόα, καρύδια, θυμάρι.

● Μανιτάρια, ρόκα, μαύρες φακές, καστανό ρύζι, κουκουνάρι, κρεμμύδι, μαϊντανό.

● Μανιτάρια, κινόα, λαχανίδα/kale.



Recent Posts

See All
bottom of page