Το δικό μας Xmas cake!

Δεν είμαι φίλος των γλυκών το παραδέχομαι! Θα φάω - δεν λέω - αν μου κινήσει κάτι την περιέργεια αλλά δεν θα έλεγα ότι μου λείπουν γενικά.  

Είναι που η μητέρα μου δεν έφτιαχνε συχνά γλυκά, όταν όμως έφτιαχνε ήταν υπέροχα! Ίσως επειδή έμαθα να τρώω καλό φαγητό και το γλυκό δεν είχε θέση στη ζωή μου. Είμαστε μια οικογένεια που αν εξαιρέσω τον πατέρα μου και τον σύζυγο μου δεν είμαστε ιδιαίτερα λάτρεις των γλυκών.

Η  πεθερά μου από την άλλη έφτιαχνε πολύ νόστιμα γλυκά και πέρασα κάποια περίοδο όπου είχα αρχίσει να τρώω και πάλι όμως με μέτρο.

Αυτή η νοοτροπία όπου το γλυκό είναι μέρος της ζωής μας αλλά δεν μας καθορίζει, μπορεί σίγουρα να είναι μέρος μιας υγιεινής διατροφής.

Να μπορώ να απολαύσω ένα ωραίο γλυκό γιατί έτσι νιώθω πραγματικά, χωρίς τύψεις και να μπορώ  να αντισταθώ εκεί που δεν το έχω πραγματικά ανάγκη.

Μην κρύβεστε πίσω από το ΕΙΜΑΙ ΓΛΥΚΑΤΖΟΥ ή μου αρέσουν τα γλυκά. Βάλτε τα στη ζωή σας με μέτρο ή ακόμα ανακαλύψτε τρόπους να τα κάνετε λίγο πιο υγιεινά και λιγότερο θερμιδοφόρα.

Στην Κύπρο τιμάμε τις παραδόσεις και τα Χριστούγεννα! 

Ο Κύπριος φτιάχνει Christmas Cake έτσι για να θυμάται τι μας άφησε η Αγγλοκρατία μα και η τάση μας να μιμούμαστε οτιδήποτε ξενικό. 

Δεν λέω, αγαπάμε τα Κυπριακά εδέσματα αλλά και μερικά ξενικά έχουν ριζώσει σαν να είναι δική μας παράδοση, όπως το Christmas Cake.

Το δικό μας βέβαια είναι πειραγμένο και φτιαγμένο ώστε να μην ξεπερνά τις 500 θερμίδες στο κομμάτι.  

Ναί, καλά διαβάζετε, να ξέρετε  ότι το original είναι κατά πολύ πιο θερμιδοφόρο.
Υλικά 

- 1kg αποξηραμένα φρούτα (σταφίδες, δαμάσκηνα, χρυσόμηλα και σύκα)

- Ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι

- Ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι