Ο Βιγκανισμός, η κουζίνα μου και εγώ!


Μου φαίνεται ότι οτιδήποτε φυτικό είναι έξυπνο, τρέντυ και κοινωνικά υπεύθυνο στις μέρες μας! Αν είναι αυτό σωστό είναι μια μεγάλη συζήτηση...

Πιστεύω και με χαροποιεί ιδιαίτερα ότι σήμερα μπορεί κάποιος να βρει εύκολα μια καλή επιλογή αρτοποιήματος και να απολαύσει μια βήγκαν επιλογή. Θα υπάρχει πάντα η ταχινόπιτα και η ελιόπιτα βέβαια που είναι κατά βάση χορτοφαγικά. Αλλά μπορεί κανείς να βρει και ένα καλό ψωμάκι σε βήγκαν εκδοχή.

Έχουμε βέβαια πολύ δρόμο ακόμα σαν Κυπριακή αγορά να διανύσουμε στο κομμάτι των βήγκαν επιλογών.

Ένας συνειδητοποιημένος βήγκαν δεν σκέφτεται τρόπους να αντικαταστήσει το σουβλάκι της Παρασκευής ή τη σούβλα της Κυριακής με ένα παρόμοιο βήγκαν έδεσμα όμως δικαιούται να απολαμβάνει μια καλή βήγκαν τάρτα ή μια καλή βήγκαν τούρτα γενεθλίων. Εγώ πάντως χρειάζομαι τις ενεργειακές μου μπαλίτσες το χειμώνα και τα βήγκαν παγωτάκια μου το καλοκαιράκι και είμαι ευχαριστημένη. Άντε και μια σοκολατίνα άμα έχουμε επέτειο!

Ως γνωστόν δεν είμαι και η πιο μεγάλη φανατική των γλυκών, όμως ξέρω ότι πολλοί από εσάς είστε, οπότε κάνω ότι μπορώ για να παραδώσω γλυκό με υγιεινή χροιά πάντα.

Έτσι λοιπόν αποφάσισα σε αυτό το άρθρο να αποπειραθώ να δώσω τη δική μου μέχρι τώρα γνώση στην κουζίνα για το πως μπορείτε με ευκολία να μετατρέψετε ένα οποιοδήποτε γλυκό ή αλμυρό σε βήγκαν.

Για να είμαι ειλικρινής δεν θυμάμαι την τελευταία φορά που έφτιαξα κάτι ακολουθώντας πιστά μια βήγκαν συνταγή. Πάντα προσπαθώ μου φαίνεται να φτιάχνω καλούδια που να είναι αρεστά σε όλη την οικογένεια, και φυσικά εξαρτάται και από το τι έχω στο ντουλάπι, από το τι είναι εποχιακό κτλ.

Συνεπώς για να "πειράξει" κανείς μια συνταγή ή να μιμηθεί μια γεύση προϋποθέτει καλή κατανόηση των υλικών με τα οποία θα αντικαταστήσει τα αρχικά υλικά έτσι ώστε για να γίνει βήγκαν η συνταγή. Εξυπακούεται βέβαια ότι πέρα από τη γνώση και την καλή διάθεση θα χρειαστεί και αρκετός πειραματισμός, ο οποίος στην τελική όχι μόνο θα φτάσει να καλύψει τις γευστικές σας ανάγκες αλλά ίσως να σας ανοίξει και νέους ορίζοντες στον κόσμο του βιγκανισμού. Κάτι τέτοιο συνέβη και με μένα και είναι κάτι που ακόμα και σήμερα με κάνει πολύ χαρούμενη!

Πιστεύω ότι αν ακολουθήσετε τα βήματα που αναλύω πιο