Εσείς ποια σχέση έχετε με το φαγητό;

Σκεφτείτε το λίγο!

Τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τον καθένα μας...

Ίσως συνηθίζετε να……

Μετράτε τις θερμίδες των γευμάτων σας ή μήπως έχετε ακολουθήσει τις πιο trendy δίαιτες οπως αντικατάσταση γευμάτων, juicing, κετογονική δίαιτα κτλ. Μπορεί ακόμα να συνηθίζετε να ανεβαίνετε στη ζυγαριά κάθε πρωί και όλη η μέρα σας εξαρτάται απο αυτό τον αριθμό.

Πολλές φορές σκέφτεστε οτι ξέρετε τι πρέπει να κάνετε για να έχετε μια πιο υγιενή διατροφή αλλά και πάλι δεν τα καταφέρνετε.

Αυτό η διατροφική κουλτούρα, που έχετε τώρα είναι το ταξίδι των διατροφικών εμπειριών που μαζέψατε χρόνια τώρα.
Όλοι έχουμε κάποια σχέση με το φαγητό, αυτή η σχέση είναι σαν βαλιτσάκι διατροφικής κουλτούρας που δεν φτιάχτηκε τώρα αλλά εδώ και πολλά χρόνια.

Η ζωή, η κοινωνία, μας μαθαίνει οτι για να είσαι ευτυχισμένος, πρέπει να είσαι λεπτός, όχι υγιής αλλά λεπτός και πιστέψτε με χαίρομαι τόσο πολύ που τα εφηβικά μου χρόνια δεν υπήρχε Facebook και Instagram για να μπορώ να βλέπω όλα αυτά τα πλασματικά σενάρια....σώματα λεπτά και γραμμωμένα με τέλειες αναλογίες.

Πανέμορφα κορίτσια που τρώνε κάθε τους γεύμα το πιο ισορροπημένο γεύμα αλλά και το πιο όμορφο γεύμα και που για μια στιγμή σε κάνουν να πιστεύεις οτι αυτή είναι η αλήθεια, οτι αυτή είναι η πραγματικότητα.

Φοβάμαι στη σκέψη οτι δεν θα τα καταφέρω να περάσω την αλήθεια στη δική μου κόρη που είναι τώρα 7 χρονών.

Πόσα κορίτσια δοκιμάζουν σήμερα να απέχουν απο το τι εστί υγιεινή διατροφή μα και ισορροπημένη για να αποκτήσουν ״το καλλίγραμο ״ σώμα. Το σώμα που βλέπουν στα περιοδικά, στα social media;

Πόσα κορίτισα τρώνε μόνο σαλάτα κάθε βράδυ και πίνουν 3 λίτρα νερό στο βωμό της απώλειας;

Πόσα άλλα κορίτσια και αγόρια έχουν ασπαστεί στη χορτοφαγία όχι για τους σωστούς λόγους αλλά γιατί είναι το καινούργιο trend και θα τις βοηθήσει να λιγοστέψουν σκέφτονται τις επιλογές τροφών με στόχο την απώλεια βάρους.

Πόσες γυναίκες και άνδρες καταλήγουν να παίρνουν αντικαταθληπτικά γιατί αποτυχάνουν παταγωδώς σε ακόμα μια δίαιτα;


EDUCATING IS EMPOWERING – MY VISION

Σπούδασα διαιτολογία με ένα όνειρο! Να μπορέσω να διδάξω την υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή για να επελευθερώσω ανθρώπους απο τη ΔΙΑΙΤΑ!

Σύντομα, πολύ σύντομα αντιλήφθηκα πόσο δύσκολο είναι να συνηφάσ