Ανοιξιάτικα ζυμαρικά

Τα πιο απλά γεύματα είναι κάποτε και τα πιο γευστικά. Συμφωνείτε;

Σας παραθέτω ένα από τα πολύ αγαπημένα μου γεύματα! Είναι ανοιξιάτικο και πολύ θρεπτικό παρά την απλότητα των υλικών παρασκευής του. Όσοι αγαπάτε τα ζυμαρικά, θα αγαπήσετε  και αυτή τη συνταγή. Θα σας χαρίσει ενέργεια και θα σας χορτάσει πολύ εύκολα. Μην φοβηθείτε το σκόρδο, η γεύση του γλυκαίνει και ο δυόσμος εξουδετερώνει την έντονη οσμή που αφήνει.

Ας μην ξεχνάμε ότι η ντομάτα έχει όξινη και ελαφρώς καυστική γεύση, ενώ σημαντική είναι η θρεπτική της αξία. Η ντομάτα είναι ευεργετική για την ανθρώπινη υγεία και κατέχει σπουδαία θέση στη διατροφή, διότι είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που βοηθούν στην ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, στην δυσκοιλιότητα, καθώς και στην ρύθμιση της χοληστερόλης.

Το λυκοπένιο ανήκει στην οικογένεια των αντιοξειδωτικών ουσιών και υπάρχει μέσα στις ντομάτες, φράουλες, καρπούζια και άλλα φρούτα κόκκινου χρώματος ή λαχανικά. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες αποδεικνύονται τα τελευταία χρόνια πολύ ωφέλιμες στον ανθρώπινο οργανισμό. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το λυκοπένιο είναι λιποδιαλυτικό συστατικό, δηλαδή είναι πιο εύκολη η απορρόφηση του όταν καταναλώνεται με λίπος. Έτσι, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο, τυρί ή κρέας στην αγαπημένη σας σάλτσα από ντομάτα και θα κερδίσετε το μέγιστο όφελος του λυκοπενίου.Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 πακέτο πέννες ολικής

  • 750 γρ ντοματίνια (περίπου 40)

  • 1 φλ φύλλα δυόσμο

  • 1 φλ φύλλα βασιλικού