Ένα ιδιαίτερο άλειμμα και ένα ωραιότατο ψωμί για πρωινό!

Έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στα αλείμματα, στο ταχίνι και στα άλλα βούτυρα ξηρών καρπών, στη σπιτική νουτελα! Ίσως γιατί είναι συνυφασμένα με το πρωινό και για μένα είναι ίσως το ωραιότερο από τα 3 γεύματα της ημέρας. Μου πήρε πολλά χρόνια να αντιληφθώ τη διατροφική αξία του καλού πρωϊνού και να καθίσω στο τραπέζι για να απολαύσω το πρόγευμα μου χωρίς να νιώθω ενοχές.

Καθιέρωσα λοιπόν το πρωϊνό τα τελευταία 10 χρόνια και από τότε είναι νομίζω το αγαπημένο μου γεύμα!

Ως εργαζόμενη μητέρα έχω πάντα την πάλη με το χρόνο και γι’ αυτό αγαπώ τα αλείμματα! ΄Ενα σπιτικό άλειμμα και ένα καλοψημένο σπιτικό ψωμάκι είναι για μένα η τέλεια λύση για ένα γευστικό και θρεπτικό πρόγευμα!

Αυτή η συνταγή αλείμματος είναι λίγο ασυνήθιστη αλλά είναι μια θρεπτική βόμβα! Όχι, δεν έχει τόσες πολλές θερμίδες αλλά έχει πάρα πολύ μεγάλη θρεπτική αξία αφού συνδιάζει το ταχίνι και το τσάι μάτσα! 

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ταχίνι του εμπορίου αλλά αν φτιάξεις σπιτικό στο λέω, δεν έχει γυρισμό! Εγώ αγόρασα σησάμι το οποίο μούλιασα από το προηγούμενο βράδυ σε μπόλικο νερό και μετά χτύπησα τα υπόλοιπα υλικά στο μπλέντερ!

Κάνε μια δοκιμή γιατί να ξέρεις είναι πολύ νόστιμο, πάρα πολύ θρεπτικό, έχει βιταμίνες του Β συμπλέγματος για να θυμάσε καλά και να έχεις ενέργεια. Έχει φοβερή αντιοξειδωτική δράσηκαι είναι και αντικαταθλιπτικό!


Σπιτικό Ταχίνι με Τσάι Μάτσα

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Μερίδες: 40 (υπολογίζοντας 1 κουταλιά/μερίδα)